Tankspriddhet och glömska



Jag är tankspridd. Sjukt tankspridd faktiskt. Och en sak ska du veta, det är inte roligt och det är inte billigt!! Plocka fram Svenska Akademins Ordlista och slå upp ordet. Bli inte förvånad när du kommer kunna läsa Mona Sturk-Flygare som förklaring!! Hör till den kategori av människor som hittar korven i knivlådan, springer omkring och söker bilnycken i vild panik för att sedan upptäcka att den sitter kvar i bildörren. Går och handlar, svär ve och förbannelse över att jag måste bära hem alla tunga matkassar samtidigt som jag lämnar kvar cykeln, fint lutad mot väggen vid affären, självklart olåst. Släpper ut hunden på kvällen för att hon ska få ”göra sitt” går sedan upp till lägenheten och glömmer kvar stackaren i garaget var hon får övernatta i bilen. Tack och lov hade jag glömt stänga bildörrarna. När mina killar var små hände det med jämna mellanrum att jag kom till doktorn eller tandläkaren fel dag och hade fel barn med mig. Listan kan göras hur lång som helst.

Min älskade man och make håller på bli galen på mig. Hans namn kan man hitta vid ordet ordentlig!!

Nu har jag börjat hitta på olika strategier på hur jag ska komma ihåg allt. Ex. ställa tvättmedlet mitt i trappan för att inte glömma ta med det när jag ska ner till tvättstugan, om jag nu kommer ihåg att ta med tvättkorgen. Irriterar mig sedan över att tvättmedelspaketet står ivägen. Skriver upp allt på Postitlappar, har snart mer lappar än tapeter. Lägger mina saker på jättefiffiga ställen för att komma ihåg var jag lagt dem. Senast i förrgår hittade jag mina solglasögon och min mobiltelefon som varit borta i massor av år. Gissa var?? I potatiskällaren!! Fullkomligt nomalt ställe att lägga dem på, eller hur? Hade väl varit och handlat något som skulle dit. De låg i en korg som jag normalt brukar ha handarbeten i. Korgen är dessutom jättebra att ha till att bära runt med olika andra ting i. Har även skaffat en diktafon som jag lagt på, i, under……..??

 

Det finns en förening som kallas ”De Tankspriddas Riksförbund” som jag är självskriven medlem i. Där kan man få lite olika tips och råd på hur man kan gå tillväga för att minnas lite bättre. Läsa om andras eskapader m.m. Surfade runt och råkade av en slump hitta sidan. Eller var det verkligen av en slump?? Självklart är det en förening med glimten i ögat.

Hur tankspidd är du själv?? Platsar du i sällskapet? Testa dig här: http://www.expressen.se/halsa/testa/1.161084/hur-tankspridd-ar-du Mitt resultat blev inte helt oväntat, "Du fick 15 rätt av 20 möjliga! Grattis! Du är extremt tankspridd en sann specialist på att fokusera på något och glömma något annat". 

Nej nu är det dags för lite kaffe…om jag bara skulle hitta kaffekoppen….
Ha en bra dag! Hoppas vi ses igen! // Mona
Kiruna den 15 september 2011



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0