Våren är här

 

Möttes av detta när jag klev upp i morse. 
 
 
 
Valborgsmässoafton i morgon och dags att sjunga in och hälsa våren välkommen.
Men varför klaga? Vi vet hur det är här uppe i norr. Inget annat att göra än skratta åt eländet. Min vana trogen har jag inte haft bråttom att ställa undan vinterskorna, spaden eller byta till sommardäck. Brukar oftast komma ett sånt här bakslag innan våren sätter igång på allvar.
 
Mitten, slutet på maj brukar vara underbart...om man gillar sol vill säga. Personligen är jag väldigt solkänslig och lider enormt av mina solexem. De kommer troget var år. Spelar ingen roll om jag har solskyddsfaktor 150. Hjälper inte att förbereda med "grundbränna", betakaroten eller vad jag nu fått för olika råd. Har nog provat allt utom skokräm och diesel fram till nu. 

Även mygg och knott är jag allergisk mot. Ser inte fram emot sommaren speciellt mycket. Nåväl, det här vädret kanske är lite att ta i ändå. Bara gilla läget. Finns som sagt bara två vägar till och från Kiruna. Passar inte mina stövlar har jag ju frihet att välja någon av de vägarna. Ska jag norr eller söderut? Fast väljer nog att stanna kvar ett tag till. Var landsände har trots allt sin egen tjusning.
 
Mona från ett idag snöigt och blåsigt Kiruna.

RSS 2.0