Prydnadssaker och inredning

 


Tittar på andras profiler och bloggar här på internet. Vilka vackra hem alla verkar ha. Nog kan man bli lite avis. Mina FB vänner ser ut att ha så välplanerade och välordnade hem. Stil- och smakfulla. Annat än mitt halvkaos det! Att vara kreativ och ha en hjärna som måste få jobba hela tiden kan vara både himmel och helvete! Jag blir helfnoskig om jag inte har något eller några av mina femtioelva projekt på gång. Hör och häpna, en del av dem blir till och med färdiga ibland! Jag uppslukas helt och tappar både tid och rum . Inte en chans att jag kommer ihåg att lägga tillbaka något när jag använt det. Nix, det blir liggande till jag rört till det rejält.

Ser mig omkring i vår lilla lägenhet. Inredningsmässigt....njaaa nog är det mer funktionellt än vackert. Visst gör jag mina tappra försök. Byter gardiner som jag försöker matcha med överkastet. osv. Men i slutänden blir det ändå oftast i stil med det övriga. Hoven, droven!  Färger och mönster, gammalt och nytt i en salig blandning. Sen har vi det här med prydnadssaker och inredningsdetaljer. Det är liksom inte min grej. Lika bra det för jag gillar inte att dammtorka. Det är jag aldelens för lat för. Det är heller inte helt omöjligt att jag skulle få någon tokig ide´om att jag borde sy fickor bakom gardinlängderna. I de fickorna skulle jag ju kunna förvara skor sedan. Ja, fullt så illa är det väl inte, men det är helt klart något som jag skulle kunna hitta på.

 

En grej skulle jag faktiskt kunna tänka mig, måla om i köket. Inte pga. färgval och så. Nej, jag måste måla om för att jag var så korkad sist. Målade med matt färg, jäkligt snygg. Men ack så svår att hålla ren. Svår, det är väl att ta till i underkant. Näst intill omöjligt är det!


Strunt samma. Nu ska jag försöka sy lite igen.Eftersom jag som vanligt har anordnat kaos i syalkoven har jag fixat en ny hörna i köket. Den hörnan ska INTE röras till!! Eller hur det nu blir. Jag tänker iallafall att jag ska hålla ordning.
Men hur det blir lär ju visa sig. Det där med att dammsuga och inreda...det tar jag nästa vecka.
 
 

Med Vänliga Dammhälsningar // Mona

 

PS. Hittade ett jättebra tips om hur man kan få till det en gång för alla. Om du har stökigt hemma, gör då så här:

1. Skapa en mapp på datorn.
2. Ge mappen namnet "Stöket i huset."
3. Ta bort mappen.
4. Datorn kommer att fråga:"Vill du ta bort stöket i huset permanent?"
5. Klicka OK och sen är det klart.

Testa du med och meddela mig om hur det gick!  DS.

 
 
 

RSS 2.0